Wijn en bier of bierwijn

Je bent met je vrienden een lekker biertje aan het drinken en opeens krijg je de vraag of je ook iets van wijn hebt. Liefst ook in een glas zodat het er niet zo verwijfd uitziet aldus je maat. Niet iedereen heeft dit in huis en daarom is het ook niet verwonderlijk dat je hier geen antwoord op hebt, of in ieder geval nee moet verkopen. Daar dacht de producent van wijnbier toch anders over. Hij heeft namelijk een bier ontdekt die naar wijn smaakt. Hij merkt dat wijn toch in een andere setting wordt gedronken dan bier en dat is echt een gemiste kans. Je kunt bier namelijk perfect drinken tijdens het eten maar ook perfect wijn drinken met vrienden. Een heerlijke versnapering na het sporten of tijdens een warme dag? Geen wijn. De bierwijn is gemaakt van de cabernet sauvignon druif die met een heerlijke frisse afdronk wordt gecombineerd met hop en water.

Wij van de nationale bierbank hadden de eer om er een te proeven. Lorenz van Vinopura.nl is de verkoper van dit vernuftig biertje genaamd verdus IPA en vertelt ronduit.

De smaak van bierwijn
De bittere tonen die dit drankje heeft valt een beetje weg met de zoete afdronk. Aan de ene kant dus een lekkere frisse smaak t.o.v. een heldere taste. Verfrissend? Jazeker maar niet om er een sloot van te drinken en dat is jammer en een gemiste kans. Bij radler heb je dat minder, je proeft de frisse smaak dan wel maar net als frisdrank wil je er meer van drinken en dat hebben we bij dit biertje niet. Hetzelfde hadden we bij een wijn die we tijdens de proeverij kregen genaamd Chateauneuf du pape die we voorgeschoteld kregen. Het was een lekker wijntje maar vrij duur en we snakten toch naar bier. Met als gevolg dat we daarna een frisse Heineken dronken wat eigenlijk altijd een winnaar is. Al met al toch een geslaagde avond met veel gezellige mensen.