De top 5 grootste bierbrouwers van Duitsland

Door de vergrijzing in Duitsland wordt er steeds minder bier gedronken. Desondanks worden er door de grootste bierbrouwers nog steeds grote hoeveelheden geproduceerd. Daarom is hier een lijst van brouwerijen die de hoogste afzet hebben behaald. 

Radeberger

De nummer één in deze lijst is Radeberger, die onder andere merken als Berliner Kindl, Berliner pilsner, Guiness en Jever onder zijn hoede heeft. Ook produceren ze frisdrank van het merk Bionade. Vooral binnen Duitsland doen ze goede zaken. Aan het eind van de 19e eeuw kwam Radeberger in New York en later in de rest van de wereld. Toen werd ook de naam veranderd naar Radeberger Exportbierbreauerei.

AB Inbev

Naast het in heel Duitsland bekende merk Beck’s is de brouwerijgroep uit België vooral in Noord- en Zuid- Duitsland bekend met merken als Löwenbräu en Franziskaner. Bij het bedrijf horen ook nog internationale namen als Stella Artois, Corona en Budweiser. Internationaal gezien is dit de grootste speler op de biermarkt met daarachter het Zuid-Amerikaanse Anheuser-Busch inBev en het Nederlandse Heineken. Met een volume van 3 miljoen hectoliter is AB inbev de grootste bierexporteur van Duitsland samen met Oettinger.

Bitburger

Dit is een succesvolle brouwerij die in familiehanden is, inmiddels staat de 7e generatie al aan het roer van het bedrijf uit Bitburg. In vergelijking met andere brouwerijen exporteert het bedrijf relatief weinig. Zo’n 500.000 hectoliter gaat de grens over. De producten die ze in het assortiment hebben zijn onder andere Bitburger premium pils, Bitburger radler, Kandi Malz en Fassbrause zitrone. 

Krombacher

Sinds 1803 wordt er in het zuiden van Westfalen al bier gebrouwen onder de naam Crombach en sinds 1890 wordt er pas onder de naam Krombacher pilsener geproduceerd. Met Dr Pepper, Schweppes en Orangina hebben ze ook drie bekende niet alcoholische dranken bij hun bedrijf. Ze verkopen vooral in Duitsland zelf.

Oettinger

De geschiedenis van Oettinger loopt al terug tot in de 14e eeuw. De brouwerij uit het Zuid-Duitse Oettingen heeft meerdere vestigingen overgenomen, waaronder de Brauerei Feldschlößchen over in Braunschweig en hernoemde deze naar Brauerei Braunschweig. Daarna hebben ze zelf meerdere brouwerijen gesloten.