Horeca apparatuur, wat heb je allemaal nodig?

Op het ogenblik dat je een horecazaak zal willen starten zal je natuurlijk meteen kunnen vaststellen dat je nood hebt aan verschillende soorten horeca apparatuur. Dat is natuurlijk logisch, maar tegelijkertijd is het ook een doorn in het oog van de mensen die een dergelijke zaak willen beginnen. Wanneer je alle apparatuur in één keer zal willen aanschaffen zal je namelijk kunnen vaststellen dat er daar behoorlijk hoge kosten aan verbonden zijn. Lang niet iedereen is echter in staat om deze kosten zomaar in één, twee, drie te betalen. Hoe dan ook, moet jij ook aardig investeren in het kopen van nieuwe horeca apparatuur en ben je daarvoor nog op zoek naar enkele interessante tips? Lees dan nu de onderstaande informatie!

Welke horeca apparatuur heb je echt dringend nodig?

In eerste instantie is het altijd een goed idee om even voor jezelf te bepalen welke horeca apparatuur je allemaal echt dringend nodig hebt. Het spreekt namelijk voor zich dat je lang niet alle toestellen van bij de opening reeds zal moeten gebruiken. Omwille van deze reden loont het altijd de moeite om een lijstje op te stellen met zaken die je per direct nodig hebt. Maak een lijstje waarbij de belangrijkste horeca apparatuur bovenaan staat en er wordt toegewerkt naar zaken die misschien net wat minder belangrijk zijn. Op deze manier wordt het op z’n minst mogelijk gemaakt om de investeringen die je moet doen te spreiden over een langere termijn. Dit kan voor veel beginnende horecazaken reeds erg interessant zijn.

Nieuwe horeca apparatuur versus tweedehandse apparatuur

Bij het kopen van horeca apparatuur kan je ook een keuze maken tussen nieuwe toestellen en toestellen die bijvoorbeeld worden aangeboden op de tweedehandse markt. Veel mensen moeten van deze laatste eigenlijk niets weten terwijl ze toch in bepaalde situaties een gunstige oplossing kunnen betekenen. Het is in de praktijk dan ook zo dat tweedehandse apparatuur omwille van tal van verschillende redenen op de markt kan worden gelanceerd. Het is bijvoorbeeld best mogelijk dat deze afkomstig zijn uit een faillissement. In dat geval is er helemaal niets mis met de horeca apparatuur in kwestie terwijl u er toch veel geld mee kunt uitsparen. Nogmaals, ook tweedehandse apparatuur kan zeker het overwegen waard zijn.

Een niet onbelangrijk aandachtspunt waar u bij het aanschaffen van tweedehandse horeca apparatuur wel rekening mee dient te houden gaat schuil in het feit dat u hierbij doorgaans niet meer kunt rekenen op een bepaalde vorm van garantie. Ondervindt u met andere woorden op een zeker ogenblik de nodige problemen met je horeca apparatuur? In dat geval zal je de mogelijke herstellingskosten voor eigen rekening moeten nemen. Dit zorgt ervoor dat het dus erg belangrijk is om er zeker van te zijn dat je kiest voor echt kwalitatieve apparatuur.

Investeer in horeca apparatuur voor de toekomst

Bij het kopen van horeca apparatuur is het eveneens altijd belangrijk om stil te blijven staan bij de toekomst. Veel mensen doen dit niet en kiezen in eerste instantie vooral voor zo voordelig mogelijke apparatuur. Natuurlijk is dat logisch en valt er hier best iets voor te zeggen, maar het is niet de bedoeling dat je binnen afzienbare tijd alweer opnieuw moet gaan investeren, integendeel. Omwille van deze reden wordt het altijd aangeraden om vanaf het begin over te gaan tot het kopen van horeca apparatuur waar je een behoorlijke tijd zoet mee bent. Doe je dat? Dan voorkom je op die manier dat je continue moet blijven investeren en je op het einde van de rit eigenlijk veel meer kosten hebt gemaakt dan echt nodig is.

Investeren in horeca apparatuur voor de toekomst betekent ook dat je stil zal willen blijven staan bij de manier waarop de apparatuur werkt. Beschikt ze over alle vereiste functies om inzetbaar te zijn binnen jouw horecazaak? Dan is dat op zich reeds een goede zaak. Toch is dit nog lang niet alles. Daarnaast spreekt het namelijk voor zich dat je ook graag verzekerd zal willen zijn van horeca apparatuur welke over een laag energieverbruik beschikt. De vaste kosten waar een horecazaak mee wordt geconfronteerd zijn aanzienlijk en worden dan ook bij voorkeur steeds zo laag mogelijk gehouden. Door te investeren in horeca apparatuur met een laag energieverbruik is dit absoluut zonder probleem mogelijk.

Welke horeca apparatuur moet je nu eerst kopen?

Goed, hoe interessant en waardevol de bovenstaande informatie ook mag zijn, het spreekt voor zich dat de meeste mensen zich vooral de vraag zullen stellen welke horeca apparatuur ze nu bij voorkeur het best zouden moeten bestellen. Dit is natuurlijk een beetje afhankelijk van de horecazaak in kwestie. Dit gezegd hebbende zijn deze toestellen eigenlijk een absolute must:

  1. Een degelijke horeca vaatwasser;
  2. Eén of meerdere kwalitatieve horeca koelkasten en diepvriezers;
  3. Een horeca oven;
  4. Een (koel)werkbank;
  5. Eventueel koel- en warmhoudvitrines, afhankelijk van de zaak in kwestie;
  6. Ook een combisteamer kan het overwegen waard zijn;

Hou er rekening mee dat het bovenstaande lijstje niet helemaal compleet is en slechts enkele interessante stukken van horeca apparatuur aangeeft. Wees je er bovendien ook van bewust dat verschillende toestellen andere kosten kunnen drukken. Het kopen van een horeca vaatwasser zorgt er bijvoorbeeld voor dat je minder personeel zal nodig hebben om de vaat te doen en dat kan je in de praktijk toch wel behoorlijk wat kosten besparen.

Bespaar niet op je horeca apparatuur!

De laatste tip van deze pagina lijkt misschien op het eerste zicht een beetje vreemd, maar toch wordt het in de praktijk absoluut niet aangeraden om te besparen op de horeca apparatuur waar je gebruik van gaat maken. Veel mensen doen dit wel en komen vervolgens van een koude kermis thuis. Besparen op horeca apparatuur zorgt er namelijk voor dat je al snel kan worden geconfronteerd met enkele vervelende verrassingen en dat kan natuurlijk helemaal niet de bedoeling zijn. Wees er dus zeker van dat je horecazaak over een solide start beschikt en investeer in horeca apparatuur welke niet alleen tegenwoordig, maar ook in de toekomst voor jouw zaak een absolute meerwaarde kan betekenen!

Horeca apparatuur koop je natuurlijk bij HorecaRama- Alles voor de horeca!