Producten
 

Over ons

De BierBank is opgericht door Fiona de Lange (Biersommelier en Zytholoog). Gerijpt bier heeft een andere expressie dan jong bier. Als biergenieter pur sang en gediplomeerd biersommelier en zytholoog weet ik exact welke bieren bij rijping voor een smaakexplosie zorgen. Port- & madeirasmaken komen naar voren, bitter- en kruidige tonen vervagen en bieren worden zacht en rond van smaak. Nauwe contacten met brouwers uit binnen- en buitenland geeft mij verder toegang tot exclusieve en bijzondere bieren die voor jou beschikbaar komen in de Bierbank.

De reis naar het Fort
Wat we weten is dat dit soort rijpingsprocessen altijd het beste geleidelijk plaatsvinden. Dus zocht ik naar een plaats waar de temperatuur nauwelijks verandert. En het moest donker zijn. Want licht heeft altijd slechte invloed op smaak. En zo kwam ik terecht achter de dikke muren van het Fort bij Spijkerboor. Niet alleen in dat fort trouwens, ook in andere forten in de omgeving en Fort Everdingen liggen jullie bieren te rusten.

Vintage bier en gerijpt bier is in! Steeds meer chefs zoeken naar bijzondere bieren aan tafel en horecazaken hebben een vintage bierkaart. Steeds meer feestjes worden beter door een rondje met bijzondere speciaalbieren. Bier is in. Maar de BierBank, die bestond nog niet. Een plaats waar al die kostelijke bieren bijeen naar beste kunnen worden gerijpt. Gevolgd ook, gekeurd en beoordeeld. Vertroeteld. En dan heb jij de keuze. Haal je je bier op? Doe je mee aan een van die schitterende proefavonden of bied je jouw bier te koop aan. 

Fiona de Lange mede-bedenker en oprichtster van de BierBank is ruim twintig jaar biergenieter en de drijvende kracht van vele bierinitiatieven als BierSpijs.nl en Enjoying-beer.com. Ook blogt zij over bier op haar site bierblogger.nl en heeft zij een eigen PR & Communicatiebureau AlleZ! "Al op jonge leeftijd werd ik gegrepen door de ambacht en passie van bierbrouwers. In geen enkele andere branche zag ik mensen met glinsterende ogen en zoveel trots praten over hun eigen kindje, het gebrouwde bier. De vonk sloeg over en de liefde raakte mij bij het proeven van hun bier. Mijn huis veranderde in een bierverzameling van honderden bieren. In iedere winkel en brouwerij kon ik de verleiding niet weerstaan en voelde ik mij als een kind in een snoepjeswinkel. Zo ontdekte ik de smaaksensatie bij het bewaren van bier. Er was de drang om deze fantastische bierbeleving met biergenieters te delen en de ultieme plek voor het bewaren van bier te creëren. De Nationale BierBank is geboren!" Je kan Fiona bereiken via fiona@nationalebierbank.nl  

image
image