Producten
 

De Nationale Bierbank stopt per 1 januari 2018

Datum: 09-06-2017
Beste bierliefhebber!

Om maar direct met de deur in huis te vallen: de Nationale Bierbank stopt per 1 januari 2018!

Fiona de Lange, eigenaar van de Bierbank, ziet dat fulltime aandacht nodig is aan de Bierbank om het een toekomst te geven. Mede vanwege de lopende kosten zoals o.a. een goede verzekering van het bier en de gehuurde locaties is meer volume noodzakelijk om de Bierbank te laten voortbestaan. En dat is precies iets waar ik op dit moment vanwege heel veel andere activiteiten niet aan kan en wil voldoen. Het is voor mij altijd en vooral een liefhebberij geweest en niet een dagelijkse business. Mede daarom en omdat mijn bierhart groot is heb ik al jaren moeite om deze beslissing te nemen. Zelfs ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet alles kan doen en keuzes moet maken. Mijn hart en liefde ligt dan meer bij het geven van masterclasses en het promoten van bier, waar ik momenteel enorm druk mee ben. Ik ga verder dus niet failliet en daarover hoeft ook niemand zich zorgen te maken. De activiteiten worden na bijna vier jaar netjes afgerond op 1 januari 2018. En ook voor jou heb ik twee fantastische opties als eigenaar van het bewaarde bier.

Optie 1: Dit najaar organiseer ik nog gewoon zoals altijd meerdere bierdagen op Fort bij Spijkerboor en Fort Everdingen. Op deze dagen is het mogelijk om je bier op te halen. Wat ik jullie wil vragen is om mij een mail te sturen naar fiona@nationalebierbank.nl met als onderwerp afhalen bier, in de mail je gegevens te plaatsen en wanneer je het wilt ophalen.

Optie 2: Er is echter nog een andere optie! In samenwerking met Fort Everdingen heb ik daar ook een ruimte waar bieren worden bewaard. Deze blijft voor masterclasses die ik geef vanuit persoonlijke titel, bestaan. Je kunt aangeven dat je het bier nog verder wilt laten rijpen op deze locatie. Ik zal het dan tegen het einde van het jaar naar Fort Everdingen verplaatsen om het verder te laten rijpen naar circa vijf jaar of tot wanneer de rijping optimaal is. Het bier blijft gewoon verzekerd.

Graag verneem ik wat wenselijk is. Mocht ik geen reactie vernemen dan zal het bier automatisch worden verplaatst naar Fort Everdingen.

Mochten er vragen zijn dan kun je mij gerust mailen via fiona@nationalebierbank.nl of telefonisch contact opnemen via 06-51149231.

Hartelijke biergroeten,

Fiona de Lange
www.nationalebierbank.nl
+31(0)651149231

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

De Bierbank stopt

De Nationale Bierbank stopt per 1 januari 2018!

image